Sätt fisk och räkor på nyårsmenyn!
Det är något exklusivt och dekadent med fisk och skaldjur. Det är kanske därför det också är en given del på våra festligt dekorerade nyårsbord. Här ger vi inspiration till dina fiskrätter, förslag till dukningar och tips och råd om hur du kan garantera succé med din nyårsmeny och samtidigt få tid att vara med dina gäster.
När du planerar nyårsmenyn är det en bra idé att tänka på rätter, som kan förberedas i förväg. Här passar aptitretare med skaldjur helt perfekt, eftersom de ofta kan tillagas dagen innan och serveras precis innan gästerna sätter sig ned vid det vackert dekorerade nyårsbordet. Då har du tid att vara med gästerna och kan lägga mer energi på varmrätten.
Längre ner hittar du också förslag på huvudrätter med fisk - perfekt om du vill undvika kött men ändå vill ha en exklusiv huvudrätt.
Inspiration till nyårsbordet
Det är inte bara maten som kan ge din nyårsafton en skjuts. Din dukning och servering kan också ge air av extravagans och FEST!
Frysta vattenballonger eller en isgrotta gjord i fyrkantig plastburk, band och glas är också enkla knep för att piffa upp ditt nyårsbord.
Förrätter till nyår
Vi rekommenderar en förrätt med räkor och/eller rökt fisk som lax, liten grönländsk hälleflundra eller torsk garnerad med stenbitsrom för den slutliga touchen. Ska det vara ännu enklare är vår hummersoppa också ett bra förslag.
Räkcocktail
SE RECEPTET HÄRStenbitsrom med avocado carpaccio och crème fraiche
Hitta receptet härHummersoppa med räkravioli, stuvad purjolök och dill
Hitta receptet härDisko Bay Räkor i öppen ”strudel” med dill och fetaost
Hitta receptet härRäkcocktail med röd grapefrukt
Hitta receptet härDisko Bay Räkor i spetskålsravioli med räkmajonnäs och dill
Hitta receptet här2 slags stenbitsrom med dillkräm och rädisor
Hitta receptet härHummercappuccino med kryddörtmarinerade grönländska räkor
Hitta receptet härDisko Bay Räkor med rödbetor och keso med krasse
Hitta receptet härGrönländska räkor och 3 olika dippsåser
Hitta receptet härDisko Bay Räkor på avokadocarpaccio med dilldipp
Hitta receptet härRäkor i krämig grönärtssoppa med keso
Hitta receptet härHummersoppa med vårrulle fylld med räkor och spröda grönsaker
Hitta receptet härVarmrätter till nyår
Om varmrätten (också) ska vara fisk, kan den vara nyårstorsk serverad på nytt spännande sätt - till exempel med en hummersoppa som sås. Du kan också servera en krämig risotto av vetekärna med svamp och stekt lax. Den snövita lilla grönländska hälleflundran passar också perfekt till årets sista kväll.
Torskrygg med rödbetssallad och körvel
Hitta receptet härHälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta
Hitta receptet härTorskrygg i ugn med lufttorkad skinka och marinad av apelsin och brynt smör
Hitta receptet härTorskryggfilé på grillad sparris och vetekornssallad
Hitta receptet härTournedos på liten hälleflundra i senapsgrädde
Hitta receptet härTorskrygg i ugn med hokkaidopumpa och krämig hummersås
Hitta receptet härPersiljebakad liten grönländsk hälleflundrafilé med krämig risotto, fänkål och persiljeolja
Hitta receptet härPortionsbitar av torsk med selleri- och äppelkompott
Hitta receptet härTorskrygg med lufttorkad skinka, melon, rucola och rostade pumpakärnor
Hitta receptet härProdukter till Nyårsbordet