You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa nyhetsarkiv Arkiv

Sätt fisk och räkor på nyårsmenyn!

Det är något exklusivt och dekadent med fisk och skaldjur. Det är kanske därför det också är en given del på våra festligt dekorerade nyårsbord. Här ger vi inspiration till dina fiskrätter, förslag till dukningar och tips och råd om hur du kan garantera succé med din nyårsmeny och samtidigt få tid att vara med dina gäster.

När du planerar nyårsmenyn är det en bra idé att tänka på rätter, som kan förberedas i förväg. Här passar aptitretare med skaldjur helt perfekt, eftersom de ofta kan tillagas dagen innan och serveras precis innan gästerna sätter sig ned vid det vackert dekorerade nyårsbordet. Då har du tid att vara med gästerna och kan lägga mer energi på varmrätten. 

Längre ner hittar du också förslag på huvudrätter med fisk - perfekt om du vill undvika kött men ändå vill ha en exklusiv huvudrätt.

Inspiration till nyårsbordet

Det är inte bara maten som kan ge din nyårsafton en skjuts. Din dukning och servering kan också ge air av extravagans och FEST!

Frysta vattenballonger eller en isgrotta gjord i fyrkantig plastburk, band och glas är också enkla knep för att piffa upp ditt nyårsbord.

Image

Förrätter till nyår

Vi rekommenderar en förrätt med räkor och/eller rökt fisk som lax, liten grönländsk hälleflundra eller torsk garnerad med stenbitsrom för den slutliga touchen. Ska det vara ännu enklare är vår hummersoppa också ett bra förslag.

Förrätter

Räkcocktail

SE RECEPTET HÄR

Stenbitsrom med avocado carpaccio och crème fraiche

Hitta receptet här

Hummersoppa med räkravioli, stuvad purjolök och dill

Hitta receptet här

Disko Bay Räkor i öppen ”strudel” med dill och fetaost

Hitta receptet här

Räkcocktail med röd grapefrukt

Hitta receptet här

Disko Bay Räkor i spetskålsravioli med räkmajonnäs och dill

Hitta receptet här

2 slags stenbitsrom med dillkräm och rädisor

Hitta receptet här

Hummercappuccino med kryddörtmarinerade grönländska räkor

Hitta receptet här

Disko Bay Räkor med rödbetor och keso med krasse

Hitta receptet här

Grönländska räkor och 3 olika dippsåser

Hitta receptet här

Disko Bay Räkor på avokadocarpaccio med dilldipp

Hitta receptet här

Räkor i krämig grönärtssoppa med keso

Hitta receptet här

Hummersoppa med vårrulle fylld med räkor och spröda grönsaker

Hitta receptet här

Varmrätter till nyår

Om varmrätten (också) ska vara fisk, kan den vara nyårstorsk serverad på nytt spännande sätt - till exempel med en hummersoppa som sås. Du kan också servera en krämig risotto av vetekärna med svamp och stekt lax. Den snövita lilla grönländska hälleflundran passar också perfekt till årets sista kväll.

Varmrätter

Torskrygg med rödbetssallad och körvel

Hitta receptet här

Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta

Hitta receptet här

Torskrygg i ugn med lufttorkad skinka och marinad av apelsin och brynt smör

Hitta receptet här

Torskryggfilé på grillad sparris och vetekornssallad

Hitta receptet här

Tournedos på liten hälleflundra i senapsgrädde

Hitta receptet här

Torskrygg i ugn med hokkaidopumpa och krämig hummersås

Hitta receptet här

Persiljebakad liten grönländsk hälleflundrafilé med krämig risotto, fänkål och persiljeolja

Hitta receptet här

Portionsbitar av torsk med selleri- och äppelkompott

Hitta receptet här

Torskrygg med lufttorkad skinka, melon, rucola och rostade pumpakärnor

Hitta receptet här

Produkter till Nyårsbordet

 

Se även

Nästa nyhet: Liten grönländsk hälleflundra MSC-certifierad
...