Kunskap om torsk
Torsk är en populär vit fisk för hela familjen.
Kunskap om torsk
Det är framförallt det fina fasta vita köttet som har gjort den till en uppskattad matfisk. När fisken är tillagad på rätt sätt, delar sig lamellerna i fina skivor. Torsk har en relativt mild smak som både barn och vuxna gillar. Torsk passar både i traditionella rätter och i det moderna köket och kan avnjutas kokt, stekt, panerad, ugnsbakad, rå, marinerad och passar även bra att grilla.
Nyttig fisk
Torsk är kort och gott nyttigt och har en optimal fördelning av protein, fett och kalorier, vilket gör den lämplig att använda som råvara i diverse dieter för viktminskning. Den innehåller även selen, vitamin B12, vitamin B6 och omega-3.
Hållbart fiskeri
Vår torsk fiskas i Stilla havet. Torskbestånden är enligt biologer stabilt. Fisket är väl reglerat och utförs efter alla gällande lagar och regler. Det grönländska torskfisket sker på försök med en mycket begränsad kvot och under övervakning från det grönländska NaturInstitutet.
Lokalhantering
En stor del av den torsken vi erbjuder hanteras nära vår marknad. Torsken fileteras t.ex. i vår fabrik i Polen.
Recept med torsk
Möjligheterna är oändliga när det gäller recept och rätter med torsk. Torsk kan serveras i kalla rätter som till exempel en förrätt med rökt torsk eller varma rätter, som till exempel en huvudrätt med ugnsbakad eller grillad torsk. Söker du inspiration till recept med torsk, läs mer här:
Prova en klassiker med grillad torskrygg med bakad potatis och tomatsallad, som barnen kommer att älska.
Prova också vårt recept på ugnsbakad torsk med krämig hummerrsås, som är en mycket god maträtt som du även kan servera när du har gäster.
Torsk passar också mycket bra i soppa: Prova till exempel vårt recept på potatis- och purjolöksoppa med torsk.
Hitta fler recept med torsk här.