Skalade räkor
Visste du att Nordhavsräkor har hög proteinhalt, men låg fetthalt (främst mättatfett) och innehåller få kalorier per 100 g?
Räkor från ett uthålligt fiske
Djupt nere i det kalla Ishavet finns det fina räkor. Den s.k. nordhavsräkan (Pandalus borealis) lever större delen av sitt liv i djupt vatten och fångas på mellan 150 och 400 meter.
Till skillnad från många andra räkarter är nordhavsräkan röd både innan och efter den kokas. På grund av sin långsamma tillväxt i det kalla havet har den en särskilt god smak. Kallvattensräkor har ett högt proteininnehåll och ett naturligt lågt innehåll av fett.
Våra räkor är MSC-certifierade. Marine Stewardship Council - är en internationell organisation, som certifierar fisk och skaldjur från hållbart fiskeri. Fisket värderas utifrån tre standarder om fiskebeståndens tillstånd, fiskets påverkan på havsmiljön samt kontroll av fisket för att säkra att det efterlever alla lagsatta krav. Du kan vara säker på att produkter som har den blå MSC logon, är från ett hållbart och väl förvaltat fiske.
Välj mellan flera olika typer skalade räkor
Recept med skalade räkor
Skalade räkor är perfekta till förrätter, men kan även användas i vardagen och till högtiderna. Här är tre enkla receptförslag med räkor: