Liten grönländsk hälleflundra portioner
Portionerad och klar att tillaga
Portioner av liten grönländsk hälleflundra passar bra med tillbehör som sallad, kokt ris eller bakad potatis.
Liten grönländsk hälleflundra har en söt och smörig umamismak och ett mjukt och behagligt kött. Köttet är extremt vitt och smaken är fullt utvecklad på grund av den långsamma tillväxten i den kalla Nordatlanten. Liten grönländsk hälleflundra har ett mycket högt innehåll av de nyttiga omega-3-fettsyrorna.
Portioner av liten grönländsk hälleflundra tillagas direkt från frysen: i en förvärmd ugn i 20-25 minuter. vid 200C. Kan också tillagas i en stekpanna: 8-10 min. vid medelhög temperatur.
Prova att slå in fisken individuellt i bakplåtspapper eller aluminiumfolie med lite smör och grönt och tillaga paketen i ugnen. Servera med ett tillbehör som sallad, ris eller potatis. Superenkelt och oerhört gott!
Royal Greenlands liten grönländsk hälleflundra kommer från havsfiske i västra Grönland. Fisket här är MSC-certifierat, vilket innebär att det är certifierat som hållbart.
Recept med liten grönländsk hälleflundra
Letar du efter inspiration till recept med liten grönländsk hälleflundra? Prova våra recept: