Lättpanerad liten grönländsk hälleflundra
Ett bra alternativ till den typ av fisk som du vanligtvis äter!
Den delikata liten grönländsk hälleflundra du känner till, men nu med en krispig och lätt panering.
Vi har gjort det enkelt och gott att äta fisk. Den lättpanerade hälleflundran behöver bara skjutas in i ugnen i 15-20 minuter vid 200 C. Direkt från frysen. Sedan kan du enkelt förbereda tillbehören under tiden, till exempel en krispig sallad och ugnsrostad potatis. Det kan inte bli enklare att äta fisk!
Liten grönländsk hälleflundra är ett utmärkt alternativ till den typ av fisk du vanligtvis äter. Hälleflundra har ett högt innehåll av hälsosamma omega-3-fettsyror - och det är dessutom en mycket smakrik och saftig fisk.
Du kan välja mellan två smaker:
- Lättpanerad liten grönländsk hälleflundra med citron och persilja.
- Lättpanerad hälleflundra med vitlök och örter.
Liten grönländsk hälleflundra har en söt och smörig umamismak och ett mjukt och behagligt kött. Köttet är extremt vitt och smaken är fullt utvecklad på grund av den långsamma tillväxten i den kalla Nordatlanten. Den långsamma tillväxten ger fiskens smak och konsistens gott om tid att utvecklas, vilket resulterar i en mild men distinkt smak och en mjuk konsistens.
Vår lättpanerade liten grönländsk hälleflundra är MSC-certifierad (vilket innebär att den kommer från hållbart och miljövänligt fiske) och märkt med det gröna nyckelhålet.
Den lätt panerade grönländska hälleflundran kommer i en 250 g ask med två stycken. per låda. Du kan hitta dem i frysen.
Recept med lättpanerad liten grönländsk hälleflundra
Söker du inspiration till recept med lättpanerad liten grönländsk hälleflundra? Prova de här recepten:
- Liten grönländsk hälleflundra på spetskål, päron och rostade solroskärnor med bacon och inlagda senapsfrön
- Liten grönländsk hälleflundra på brysselkål med vetekorn, gröna bönor, ruccola och riven parmesan
- Liten grönländsk hälleflundra med edamamebönor, ärtor, palmkål, brynt smör och dragon
- Liten grönländsk hälleflundra på bakade betor med kikärtor, inlagd rödlök och vattenkrasse