Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
4 st liten grönländsk hälleflundra portioner, tinade
500 g färsk pasta, eventuellt med spenat
400 g blandsvamp
100 g kapris
0,5 l grädde
2 fiskbuljongtärningar
1 liten knippe gräslök
vegetabilisk olja
salt och nymalen peppar
Tillagningsinstruktioner
Skär svampen i lagom stora munsbitar och stek dem gyllenbruna i olja i het stekpanna.
Tillsätt kapris, grädde och buljongtärningar och låt koka tills grädden börjar tjockna.
Krydda fiskbitarna med salt och peppar och ugnsstek dem i förvärmd ugn i 8 minuter i 200 °C.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
Fördela pasta, sås och fisk på fyra tallrikar, strö över hackad gräslök och servera genast.