You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Toscana ugnlax med auberginer, svamp och parmesan

Toscana ugnlax med auberginer, svamp och parmesan

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Sommar
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Dela auberginerna på längden. Skrapa skärytan med en kniv och pensla med olja.

Skär svampen i fyra delar och stek i olja på en het panna 4-5 min. 

Baka auberginerna i en förvärmd ugn på 200°C i ca 15 min. Dela dem därefter i stora bitar.  Vänd försiktigt samman svamp, aubergine, riven parmesan, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar. (Det smakar starkt av vitlök nu, eftersom det ännu inte har varit i ugnen). 

Tillaga den tinade laxen enligt anvisningarna på förpackningen i ugn. Fördela aubergineblandningen i fyra serveringsskålar och värm i ugnen eller på grillen i 8-10 min.

Servera genast med den varma laxen och med ljummet bröd.

Nästa recept: Laxcarpaccio med broccoli, rättika och en marinad av ingefära och soja
...