You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Tacos med kryddig coleslaw, krispiga panerade räkor & vit bönkräm

Tacos med kryddig coleslaw, krispiga panerade räkor & vit bönkräm

  • Huvudrätt
  • Aptitretare och smårätter
  • Convenience
  • Räkor
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g Räkor i krispig panering

12 små tortillas

1-2 chili (tunt skivade)

färsk koriander

 

Coleslaw:

400 g finhackad kål (t.ex. vitkål, rödkål och grönkål)

1 rödlök (tunt skivad)

2,5 dl skyr/grekisk yoghurt

1 msk majonnäs

2 msk inlagd jalapeno

skal från 1 lime

1 tsk honung

peppar

 

Kräm på vita bönor:

1 burk smörbönor (240 g)

1 vitlöksklyfta

saft från ½ lime

1 msk olivolja

½ tsk spiskummin

½ tsk mald koriander

½-1 knippe färsk koriander

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Tillaga de panerade räkorna direkt från frysen i ca 6 minuter vid 200°C i airfryern eller ca 5 minuter vid 200°C i ugnen tills de är krispiga och goda.

Värm tortillas i en torr stekpanna.

Bred vit bönkräm på de varma tortillorna och toppa med coleslaw, krispiga räkor, chili och färsk koriander och servera.

Coleslaw:

Blanda skyr, majonnäs, picklad jalapeno, limeskal, honung och peppar till en krämig dressing och lägg i en stor skål. Vänd ner den finhackade kålen och rödlöken i dressingen.

Kräm på vita bönor:

Blanda alla ingredienser till bönkrämen och smaka av med salt, peppar och limesaft.

Nästa recept: Lättpanerad torskfilé med rostad blomkål och dill med brynt smör- och sojasås
...