Ingredienser
300 g Räkor i krispig panering
12 små tortillas
1-2 chili (tunt skivade)
färsk koriander
Coleslaw:
400 g finhackad kål (t.ex. vitkål, rödkål och grönkål)
1 rödlök (tunt skivad)
2,5 dl skyr/grekisk yoghurt
1 msk majonnäs
2 msk inlagd jalapeno
skal från 1 lime
1 tsk honung
peppar
Kräm på vita bönor:
1 burk smörbönor (240 g)
1 vitlöksklyfta
saft från ½ lime
1 msk olivolja
½ tsk spiskummin
½ tsk mald koriander
½-1 knippe färsk koriander
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Tillaga de panerade räkorna direkt från frysen i ca 6 minuter vid 200°C i airfryern eller ca 5 minuter vid 200°C i ugnen tills de är krispiga och goda.
Värm tortillas i en torr stekpanna.
Bred vit bönkräm på de varma tortillorna och toppa med coleslaw, krispiga räkor, chili och färsk koriander och servera.
Coleslaw:
Blanda skyr, majonnäs, picklad jalapeno, limeskal, honung och peppar till en krämig dressing och lägg i en stor skål. Vänd ner den finhackade kålen och rödlöken i dressingen.
Kräm på vita bönor:
Blanda alla ingredienser till bönkrämen och smaka av med salt, peppar och limesaft.