Ingredienser
Surdegsbröd/ciabatta (skuret i tunna skivor)
300 g Disko Bay Räkor
färsk basilika (grovhackad)
Bakade jordgubbar:
700 g jordgubbar (skurna i halvor)
2 msk. Balsamico-glasyr
Fetaostkräm:
200 g fetaost
1 dl grekisk yoghurt
1 msk. olivolja
peppar
Tillagningsinstruktioner
Sätt på ugnen till 180 grader.
Lägg jordgubbarna i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem i ugnen i ca 30 minuter tills de är mjuka och börjar släppa ifrån sig saft. Låt dem svalna något och lägg dem sedan i en balja eller skål (med saften!). Ställ skålen i kylskåpet tills jordgubbarna har svalnat.
Mixa ingredienserna till fetaostkrämen till en slät och krämig konsistens och ställ i kylen tills den ska ätas.
Rosta brödet.
Bred fetaostkrämen på brödet och toppa med bakade jordgubbar, räkor och färsk basilika och servera.