You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Surdegsbröd med fetaostkräm, bakade jordgubbar & räkor

Surdegsbröd med fetaostkräm, bakade jordgubbar & räkor

  • Räkor
  • Aptitretare och smårätter
  • Sandwich och wraps
  • Lunch
Tid:50 min.
Portioner:4
Tid:50 min.
Portioner:4

Ingredienser

Surdegsbröd/ciabatta (skuret i tunna skivor)

300 g Disko Bay Räkor

färsk basilika (grovhackad)

 

Bakade jordgubbar:

700 g jordgubbar (skurna i halvor)

2 msk. Balsamico-glasyr

 

Fetaostkräm:

200 g fetaost

1 dl grekisk yoghurt

1 msk. olivolja

peppar

Tillagningsinstruktioner

Sätt på ugnen till 180 grader.

Lägg jordgubbarna i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem i ugnen i ca 30 minuter tills de är mjuka och börjar släppa ifrån sig saft. Låt dem svalna något och lägg dem sedan i en balja eller skål (med saften!). Ställ skålen i kylskåpet tills jordgubbarna har svalnat.

Mixa ingredienserna till fetaostkrämen till en slät och krämig konsistens och ställ i kylen tills den ska ätas.

Rosta brödet.

Bred fetaostkrämen på brödet och toppa med bakade jordgubbar, räkor och färsk basilika och servera.

Nästa recept: Portionsbitar av hälleflundra med spenat, fluffigt potatismos och vitlök
...