Ingredienser
4 skivor rågbröd
grön sallad
1 knippe grön sparris
1 glas vit sparris
4 rädisor (tunna skivor)
½ citron
färsk dill
Fisk
300 g Disko Bay Räkor
1 glas stenbitsrom
4 panerade rödspättefiléer
Thousand Island-dressing:
1 hel vitlök
200 g körsbärstomater
3 chilifrukter
2 tsk engelsk sås
1 msk honung/sirap
½-1 tsk paprika
3 msk skyr/creme fraiche
salt & peppar
Tillagningsinstruktioner
Thousand Island-dressing
Förvärm ugnen till 200 grader.
Skär av toppen på den hela vitlöken så att klyftorna blottas och linda in den i aluminiumfolie. Lägg den på en pappersklädd plåt tillsammans med körsbärstomaterna och chilifrukterna och baka i ugnen i ca 25 minuter tills skalet har mörknat.
Ta bort skalen från tomaterna och chilin och lägg dem i en minihackare eller matberedare. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt övriga ingredienser till dressingen, utom skyr/creme fraiche. Mixa väl tills den har en jämn konsistens och lägg den i en skål. Rör ner skyren/creme fraichen och tillsätt mer om du vill.
Stek de panerade rödspättafiléerna i en stekpanna tills de är gyllene och krispiga.
Grön sparris
Bryt av ändarna på den gröna sparrisen och halvera den sedan på längden. Du kan också steka dem i en stekpanna eller ånga dem om du inte vill ha dem råa.
Att servera
Rosta brödet och bred det med smör eller majonnäs om så önskas. Servera med grönsallad, krispig rödspättafilé, räkor, grön och vit sparris, rädisor, thousand island-dressing, stenbitsrom, färsk dill och citronsaft.