You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Stjärnskott med Disko Bay Räkor och stenbitsrom

Stjärnskott med Disko Bay Räkor och stenbitsrom

  • Lake
  • Rom
  • Kokta och skalade
  • Lunch
  • Huvudrätt
  • Stenbitsrom
  • Räkor
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 skivor rågbröd

grön sallad

1 knippe grön sparris

1 glas vit sparris

4 rädisor (tunna skivor)

½ citron

färsk dill 

 

Fisk

300 g Disko Bay Räkor

1 glas stenbitsrom

4 panerade rödspättefiléer

 

Thousand Island-dressing:

1 hel vitlök

200 g körsbärstomater

3 chilifrukter

2 tsk engelsk sås

1 msk honung/sirap

½-1 tsk paprika

3 msk skyr/creme fraiche

salt & peppar

Tillagningsinstruktioner

Thousand Island-dressing

Förvärm ugnen till 200 grader.

Skär av toppen på den hela vitlöken så att klyftorna blottas och linda in den i aluminiumfolie. Lägg den på en pappersklädd plåt tillsammans med körsbärstomaterna och chilifrukterna och baka i ugnen i ca 25 minuter tills skalet har mörknat.

Ta bort skalen från tomaterna och chilin och lägg dem i en minihackare eller matberedare. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt övriga ingredienser till dressingen, utom skyr/creme fraiche. Mixa väl tills den har en jämn konsistens och lägg den i en skål. Rör ner skyren/creme fraichen och tillsätt mer om du vill.

Stek de panerade rödspättafiléerna i en stekpanna tills de är gyllene och krispiga.

 

Grön sparris

Bryt av ändarna på den gröna sparrisen och halvera den sedan på längden. Du kan också steka dem i en stekpanna eller ånga dem om du inte vill ha dem råa.

 

Att servera

Rosta brödet och bred det med smör eller majonnäs om så önskas. Servera med grönsallad, krispig rödspättafilé, räkor, grön och vit sparris, rädisor, thousand island-dressing, stenbitsrom, färsk dill och citronsaft.

Nästa recept: Torsktartar med senap på rucola och grillad röd paprika
...