Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Sås:
Stek lök, vitlök och timjan tills löken är genomskinlig. Tillsätt vitvinsvinäger och låt det reduceras till hälften. Tillsätt därefter kycklingfond och låt det koka ytterligare i 15 minuter. Vispa i smör och smaksätt med gräslök.
Blancera 20 pärllökar i olja. Tillsätt rosmarin och finrivet skal av 2 citroner. Stek laxen med skinnsidan, tills skinnet är frasigt. Lägg upp fisken på spenaten med sås och pärllöken runt om. Servera med pommes rösti.
Pommes rösti:
Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Pressa bort vätskan från potatisen (viktigt) och vänd samman med färska kryddörter, salt och peppar. Klicka i av potatisröran i en teflonpanna med olja. Stek röstin tills den har fin gyllenbrun färg på båda sidor. Ta upp dem och låt fettet få droppa av på hushållspapper.