You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Smörstekt rödspätta med len senapsgrädde

Smörstekt rödspätta med len senapsgrädde

  • Rödspätta
  • Huvudrätt
  • Filé
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Fisken:

Putsa och skär till fiskfiléerna till önskad storlek. Torka dem torra med papper. Salta och vänd sedan filéerna moga på alla sidor i mjöl. Stek fisken i het olja.

Senapsgrädden:

När filéerna har blivit fint gyllene, häll på grädde, hackad dill, grovt skurna tomater och slutligen senap.

Potatisen:

Koka potatisen mjuk i saltat vatten tillsammans med alla örtstjälkar. Häll av vattnet, lägg potatisen i serveringsskål och krossa lätt med handen eller en sked, bryn smöret i kastrullen, slå över potatisen och servera med örternas blad.

Recept utveklat av Svenska Junior Kocklandslaget för MSC.

Nästa recept: Skaldjurstapas med rökt lax, rökt liten hälleflundra och räkor
...