You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Smördegskvadrater med potatisflarn, pepparrotsost, räkor och dill

Smördegskvadrater med potatisflarn, pepparrotsost, räkor och dill

  • Räkor
  • Förrätt
  • Kokta och skalade
  • Nyår
Tid:35 min.
Portioner:6
Tid:35 min.
Portioner:6

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Gnugga potatisarna rena och skiva dem så tunt du kan.

Rulla ut smördegen och låt den ligga kvar på bakplåtspappret. Fördela ut potatisskivorna över hela smördegsarket, spraya över spraysmör och salta.

Grädda på 175°C på varmluft i 25 minuter. Om degen reser sig till bubblor under gräddningen, gör hål på blåsorna med tandpetare. Ta ut plåten ut och låt det svalna.

Skär arket till 28 kvadrater. Ha ner pepparrotsosten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa en liten klick på varje kvadrat. Låt räkorna rinna av i ett durkslag och lägg sedan på räkor på varje kvadrat. Dekorera med kvistar av färsk dill.

Recept och foto av Madeleine Landley - www.landleyskok.se

Nästa recept: Disko Bay Räkor med örtkräm och friterad grönkål
...