You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räkor med skal och dipp

Räkor med skal och dipp

  • Dippsåser och dressingar
  • Sommar
  • Med skal
  • Räkor med skal
  • Aptitretare och smårätter
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Buffet
  • Räkor
Tid:15 min + 5-8 timmars upptining
Portioner:4
Tid:15 min + 5-8 timmars upptining
Portioner:4

Ingredienser

1 kg räkor med skal

1 ciabatta/annat gott bröd 

 

Ricotta/växtbaserad dipp:

200 g ricotta

1 knippe gräslök

1 knippe dill

1 vitlöksklyfta

1 citron (saft och skal) 

salt och peppar.

 

Skaldjursdipp:

2 dl grekisk yoghurt/skyr

2 tsk dijonsenap

2 tsk Worcestershiresås

1 msk riven schalottenlök

½ tsk finriven pepparrot

salt & peppar 

Tillagningsinstruktioner

Ricotta/örtdipp:

Mixa alla ingredienser till en krämig dipp. Smaka av med salt och peppar.

 

Fisk- och skaldjursdipp:

Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

 

Tina de frysta räkorna i kylen i ca 5-8 timmar.

Servera räkorna i en skål med rostat bröd och de två dipporna.

Skala, dippa, njut.

Nästa recept: Ris i aromatisk marinad med squash, vitlök och ingefära
...