Tid:15 min + 5-8 timmars upptining
Portioner:4
Tid:15 min + 5-8 timmars upptining
Portioner:4
Ingredienser
1 kg räkor med skal
1 ciabatta/annat gott bröd
Ricotta/växtbaserad dipp:
200 g ricotta
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 vitlöksklyfta
1 citron (saft och skal)
salt och peppar.
Skaldjursdipp:
2 dl grekisk yoghurt/skyr
2 tsk dijonsenap
2 tsk Worcestershiresås
1 msk riven schalottenlök
½ tsk finriven pepparrot
salt & peppar
Tillagningsinstruktioner
Ricotta/örtdipp:
Mixa alla ingredienser till en krämig dipp. Smaka av med salt och peppar.
Fisk- och skaldjursdipp:
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Tina de frysta räkorna i kylen i ca 5-8 timmar.
Servera räkorna i en skål med rostat bröd och de två dipporna.
Skala, dippa, njut.