You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rödspätta i ”gröna kläder”

Rödspätta i ”gröna kläder”

  • Huvudrätt
  • Höst
  • Filé
  • Convenience
  • Fisk i ugn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Till denna rätt kan du använda det du har i kylskåpet. Använd t ex frysta krusbär istället för plommontomater, gurka istället för squash eller purjolök istället för vårlök. Du kan självklart också använda en annan slags kål än rödkål.

Tillagningsinstruktioner

Stek rödspättorna i ugnen under 12-15 minuter på 170oC.

Skär squashen i ganska tjocka skivor, skala och skiva morötterna, dela vårlöken, skär bladsellerin i småbitar, skär fänkålen i tunna skivor och dela plommontomaterna.

Vänd tillsammans med färska örter och smaka av med salt och eventuellt lite citron.

Äppelcidervinäger, senap och olivolja vispas samman till en vinägrett. Strö till sist över hackad mandel.

Tips

Till denna rätt kan du använda det du har i kylskåpet. Använd t ex frysta krusbär istället för plommontomater, gurka istället för squash eller purjolök istället för vårlök. Du kan självklart också använda en annan slags kål än rödkål.

Nästa recept: Panerad rödspätta med ärtor och krispig sallad
...