Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
En pasta rätt som alla enkelt kan laga och som är både fräsch och mättande
Dela och skölj fänkålen, skär schalottenlöken i grova bitar. Fräs lök och fänkål i lite olja med anis och saffran. Tillsätt sedan vinet, apelsinjuicen. Koka fänkålen tills de är mjuka ca 10-15 minuter. Sila av allt i en ny kastrull och plocka bort löken och släng den.
Koka ihop fonden tills 1/2 återstår. Vispa kraftigt i det rumsvarma smöret. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Håll såsen varm.
Koka pastan enligt instruktioner i saltat vatten, använd ev. färska lasagne plattor som skärs i breda band. Fräs fänkålsskivorna och den väl sköljda spenaten i lite smör. Lägg i pastan och tillsätt såsen, räkorna, gräslöken och kaprisen, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.