Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Dela torsken i mindre bitar och mixa i en blender. Tillsätt ägg och till sist grädden. Hacka räkorna i grova bitar och vänd ner med ett halvt knippe finhackad dill och rödlök. Smaksätt med salt och svartpeppar. Om färsen känns lös, blanda i 1-2 msk vetemjöl och/eller lite skorpmjöl. Ställ gärna färsen i kylen i ca 15 min så att den "sätter sig".
Skarpsås:
Finhacka cornichons och grovhacka kapris och blanda samman med majonäs och crème fraîche. Smaksätt med finrivet skal och saft av citron, salt och peppar. Förvara såsen kallt till servering.
Forma 4 stora fina burgare och panera dem i skorpmjöl. Stek burgarna i smör i ca 4 min på var sida. Stek surdegsbröd i lite olivolja. Montera burgarna på det gyllenbruna surdegsbrödet och lägg på den goda skarpsåsen samt fräscha salladsblad. Garnera med färska dillkvistar.
Servera genast och njut!