Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Skär kycklingbröst och hälleflundra i breda strimlor och låt räkor och musslor rinna av i en sil. Skala löken och hacka den. Rensa paprikan och skär i strimlor.
Värm oljan i den största och den panna du har med tjockast botten. Bryn kycklingen och strö över salt och peppar. Tillsätt lök och det mesta av paprikastrimlorna och stek i några minuter. Vänd i riset och tillsätt sedan tomaterna med buljong. Sänk värmen och rör om väl.
Rör ut saffran i lite vatten, tillsätt vitlök och persilja och rör om blandningen noga i pannan. Låt paellan sjuda försiktigt i ca 15 minuter. Tillsätt mer buljong om det behövs. Fräs under tiden fiskstrimlorna lätt i lite olivolja. Lägg bönor och ärtor i paellan och koka på svag värme i ytterligare 5 minuter. Nu ska all vätska ha kokat in.
Smaka av med salt och peppar och vänd försiktigt i fiskbitar, räkor och musslor. Sätt lock på pannan, dra den från värmen och låt stå i 5 minuter. Garnera med oliver och resten av paprikastrimlorna och servera denna magnifika spanska klassiker.