Ingredienser
200 g Disko Bay Räkor
50 g stenbitsrom (eventuellt en blandning av röd och svart)
400 g potatis
4 ägg
ca ½ gurka
rädisor (halverade/tunt skivade)
kaprisbär
dill
gräslök
Färskostkräm:
100 g färskost (naturell)
1,5 dl skyr/creme fraiche
½ knippe gräslök
saft från ½ citron
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Koka potatisen och halvera den sedan.
Koka äggen tills de är rinniga eller som du vill ha dem. Halvera eller dela dem i kvartar.
Skär tunna skivor av gurka på mandolin eller med grönsaksskalare. Rulla de tunna skivorna till små spiraler.
Lägg upp färskostkräm, potatis, ägg, räkor, stenbitsrom, gurkspiraler, kaprisbär och rädisor i en krans på ett fat. Strö över salt och peppar och toppa med färsk dill och finhackad gräslök.
Krämostkräm:
Blanda alla ingredienser till färskostkrämen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.