You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Medelhavsinspirerad rätt med liten grönländsk hälleflundra

Medelhavsinspirerad rätt med liten grönländsk hälleflundra

  • Fisk i ugn
  • Vinter
  • Filé
  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Höst
  • Sommar
  • Vår
  • Huvudrätt
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

400 g filéer av liten grönländsk hälleflundra (tinade)

400 g körsbärstomater

100 g oliver (kärnfria)

1 rödlök

1 knippe persilja

2 msk rödvinsvinäger

2 msk olivolja

1 citron

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Förvärm ugnen till 200 grader.

Dela körsbärstomaterna i halvor och skiva oliverna i tunna skivor. Skär rödlöken i tunna klyftor och hacka persiljan.

Lägg körsbärstomater, oliver, rödlök, persilja, rödvinsvinäger, olivolja, salt och peppar i en skål. Riv i citronskalet och blanda väl. Häll sedan tomatblandningen i ett fat.

Lägg hälleflundrafiléerna i fatet ovanpå tomatblandningen.

Skär citronen i tunna skivor och lägg dem ovanpå fisken.

Baka formen i ugnen i ca 15 minuter.

Servera genast och toppa med färsk persilja. Servera med pasta, gröna linser eller quinoa.

Nästa recept: Räkmacka med grön ärthummus, mynta, ägg och tahini
...