Ingredienser
400 g filéer av liten grönländsk hälleflundra (tinade)
400 g körsbärstomater
100 g oliver (kärnfria)
1 rödlök
1 knippe persilja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Förvärm ugnen till 200 grader.
Dela körsbärstomaterna i halvor och skiva oliverna i tunna skivor. Skär rödlöken i tunna klyftor och hacka persiljan.
Lägg körsbärstomater, oliver, rödlök, persilja, rödvinsvinäger, olivolja, salt och peppar i en skål. Riv i citronskalet och blanda väl. Häll sedan tomatblandningen i ett fat.
Lägg hälleflundrafiléerna i fatet ovanpå tomatblandningen.
Skär citronen i tunna skivor och lägg dem ovanpå fisken.
Baka formen i ugnen i ca 15 minuter.
Servera genast och toppa med färsk persilja. Servera med pasta, gröna linser eller quinoa.