Ingredienser
300 g Disko Bay Räkor
4 dl ris
Grön sås:
3 gröna paprikor
1-2 gröna chili
3 vitlöksklyftor
olivolja
Saft från 1½ lime
1 knippe färsk koriander
1-1½ dl grekisk yoghurt
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Grön sås:
Förvärm ugnen till 200 grader.
Dela paprikorna, ta bort kärnorna och lägg dem på en plåt tillsammans med vitlök och chili. Vänd runt med olivolja och salt.
Baka i ugnen i ca 30 minuter tills paprikorna är mjuka och har fått färg - ytan ska vara lite bränd.
Lägg paprikorna i en burk i ca 15 minuter och ta sedan lätt bort skalet.
Mixa alla ingredienser till såsen tills den är krämig och slät. Smaka av med salt och peppar.
Resten:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Fördela riset i skålar och häll såsen över. Toppa med räkor, finhackad chili och färsk koriander.