You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Mexikanskinspirerad grönsås med räkor, chili och ris

Mexikanskinspirerad grönsås med räkor, chili och ris

  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Vinter
Tid:50 min.
Portioner:4
Tid:50 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g Disko Bay Räkor
4 dl ris

Grön sås:
3 gröna paprikor
1-2 gröna chili
3 vitlöksklyftor
olivolja
Saft från 1½ lime
1 knippe färsk koriander
1-1½ dl grekisk yoghurt
salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Grön sås:
Förvärm ugnen till 200 grader.
Dela paprikorna, ta bort kärnorna och lägg dem på en plåt tillsammans med vitlök och chili. Vänd runt med olivolja och salt.
Baka i ugnen i ca 30 minuter tills paprikorna är mjuka och har fått färg - ytan ska vara lite bränd.
Lägg paprikorna i en burk i ca 15 minuter och ta sedan lätt bort skalet.
Mixa alla ingredienser till såsen tills den är krämig och slät. Smaka av med salt och peppar.

Resten:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Fördela riset i skålar och häll såsen över. Toppa med räkor, finhackad chili och färsk koriander.

Nästa recept: Spenatrullader med rökt lax och dill
...