Ingredienser
4 lättpanerade hälleflundrafiléer med vitlök och örter
800 g blandade betor, alternativt endast rödbetor
5 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 dl vinäger
1 dl vatten
100 g socker
2 burkar kikärtor, kokta
2 msk barbecuekrydda
vegetabilisk olja
1 kruka vattenkrasse
salt och nymalen peppar
Tillagningsinstruktioner
Skala betorna och vänd dem i olja med pressad vitlök, salt och peppar.
Tillaga dem i ugn i cirka 20 minuter vid 200 °C.
Tillaga fisken i ugn, direkt från frysen i 15–20 minuter vid 200 °C.
Skala rödlöken och skär den i klyftor. Koka klyftorna i vinäger, vatten och socker i 5 minuter och ställ dem sedan åt sidan.
Låt kikärtorna rinna av, skölj dem och stek dem gyllenbruna i olja med barbecuekrydda i 5–6 minuter.
Låt löken rinna av och vänd den med de varma betorna, stekta kikärtor och plockad vattenkrasse.
Smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med den varma fisken.