You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Liten grönländsk hälleflundra på bakade betor med kikärtor, inlagd rödlök och vattenkrasse

Liten grönländsk hälleflundra på bakade betor med kikärtor, inlagd rödlök och vattenkrasse

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Fisk i ugn
  • Convenience
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 lättpanerade hälleflundrafiléer med vitlök och örter

800 g blandade betor, alternativt endast rödbetor

5 vitlöksklyftor

2 rödlökar

1 dl vinäger

1 dl vatten

100 g socker

2 burkar kikärtor, kokta

2 msk barbecuekrydda

vegetabilisk olja

1 kruka vattenkrasse

salt och nymalen peppar

Tillagningsinstruktioner

Skala betorna och vänd dem i olja med pressad vitlök, salt och peppar.

Tillaga dem i ugn i cirka 20 minuter vid 200 °C.

Tillaga fisken i ugn, direkt från frysen i 15–20 minuter vid 200 °C.

Skala rödlöken och skär den i klyftor. Koka klyftorna i vinäger, vatten och socker i 5 minuter och ställ dem sedan åt sidan.

Låt kikärtorna rinna av, skölj dem och stek dem gyllenbruna i olja med barbecuekrydda i 5–6 minuter.

Låt löken rinna av och vänd den med de varma betorna, stekta kikärtor och plockad vattenkrasse.

Smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med den varma fisken.

Nästa recept: BLT: Rostat bröd med gravad lax och coleslaw
...