You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Liten grönländsk hälleflundra på spetskål, päron och rostade solroskärnor med bacon och inlagda senapsfrön

Liten grönländsk hälleflundra på spetskål, päron och rostade solroskärnor med bacon och inlagda senapsfrön

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Convenience
  • Fisk i ugn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 lättpanerade hälleflundror med citron och persilja

200 g bacon, hel bit

1 dl senapsfrön

1 dl vinäger

0,5 dl vatten

50 g socker

1 dl solroskärnor

1 spetskålshuvud

2 päron

1 dl kraftig kycklingbuljong

100 g parmesanost

1 liten knippa körvel

salt och nymalen peppar

Tillagningsinstruktioner

Tillaga fisken i ugn, direkt från frysen i 15–20 minuter vid 200 °C.

Skär baconet i grova strimlor och tillaga i ugn 12–13 minuter vid 200 °C.

Koka upp senapsfröna med vinäger, vatten och socker och låt dem dra i 10 minuter.

Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.

Snitta spetskålen, häll över kokande vatten och låt dra i 4 minuter.

Häll av vattnet och vänd spetskålen med buljong och finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Lägg salladen på fyra tallrikar och fördela bacon, senapsfrön, päronklyftor, solroskärnor och plockad körvel över. Lägg på den varma fisken och servera genast.

Nästa recept: Bakad orzo med gochujang-räkor, körsbärstomater & grönkål
...