Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
4 lättpanerade hälleflundrafiléer med vitlök och örter
300 g vetekorn
400 g brysselkål
400 g gröna bönor
200 g ruccola
100 g parmesanost
5 dl kraftig hönsbuljong
1 dl sojasås
1 lime
salt och nymalen peppar
Tillagningsinstruktioner
Koka vetekornen i saltat vatten i 20 minuter.
Tillaga fisken i ugn, direkt från frysen i 15–20 minuter vid 200 °C.
Rensa bönor och brysselkål och blanchera dem i kokande vatten i 4 minuter.
Lägg de avrunna vetekornen i en kastrull med brysselkål, bönor, buljong och soja.
Låt sjuda under omrörning i 5 minuter. Tillsätt sedan parmesanost och ruccola och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Servera genast med den varma fisken och limeklyftor.