Ingredienser
4 Liten grönländsk hälleflundra portioner
saft från ½ citron
salt och peppar
olivolja
Potatissallad:
ca 650 g små potatisar
250 g gröna bönor, färska/frysta
1 knippe rädisor, tunt skivade
olivolja
salt och peppar
Örtkräm:
2 dl keso
2 dl skyr/grekisk yoghurt
½ knippe gräslök
½ knippe dill
½ knippe basilika
2 tsk. kapris
1 vitlöksklyfta
saft från ½ citron
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Förvärm ugnen till 200 grader.
Lägg hälleflundran i en smord ugnsfast form. Häll olivolja och citronsaft över fisken och krydda med salt och peppar. Ställ in fisken i ugnen i ca 25 minuter.
Potatissallad:
Koka potatisen i en kastrull i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
Tillsätt bönorna till potatisen de sista 1-2 minuterna och häll sedan av vattnet.
Skär potatisen i hälften och lägg de i en skål tillsammans med bönor och rädisor. Häll lite olivolja över salladen, strö över salt och peppar och blanda försiktigt.
Örtkräm:
Blanda alla ingredienser och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Till servering:
Bred ut örtkrämen på tallrikar och lägg på hälleflundra och potatissallad. Toppa med gräslök och dill och servera.