You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Liten grönländsk hälleflundra med potatissallad & örtkräm

Liten grönländsk hälleflundra med potatissallad & örtkräm

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Huvudrätt
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 Liten grönländsk hälleflundra portioner

saft från ½ citron

salt och peppar

olivolja

 

Potatissallad:

ca 650 g små potatisar

250 g gröna bönor, färska/frysta

1 knippe rädisor, tunt skivade

olivolja

salt och peppar

 

Örtkräm:

2 dl keso

2 dl skyr/grekisk yoghurt

½ knippe gräslök

½ knippe dill

½ knippe basilika

2 tsk. kapris

1 vitlöksklyfta

saft från ½ citron

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Förvärm ugnen till 200 grader.

Lägg hälleflundran i en smord ugnsfast form. Häll olivolja och citronsaft över fisken och krydda med salt och peppar. Ställ in fisken i ugnen i ca 25 minuter.

 

Potatissallad:

Koka potatisen i en kastrull i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.

Tillsätt bönorna till potatisen de sista 1-2 minuterna och häll sedan av vattnet.

Skär potatisen i hälften och lägg de i en skål tillsammans med bönor och rädisor. Häll lite olivolja över salladen, strö över salt och peppar och blanda försiktigt.

 

Örtkräm:

Blanda alla ingredienser och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

 

Till servering:

Bred ut örtkrämen på tallrikar och lägg på hälleflundra och potatissallad. Toppa med gräslök och dill och servera.

Nästa recept: 2 slags stenbitsrom med dillkräm och rädisor
...