You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Liten grönländsk hälleflundra i paket med sparris, fetaost, pesto och edamame

Liten grönländsk hälleflundra i paket med sparris, fetaost, pesto och edamame

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Vår
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 st liten grönländsk hälleflundra portioner, tinade

400 g grön sparris

200 g fetaost

400 g edamamebönor, tinade

4 msk grön pesto

2 dl hönsbuljong

4 ark bakplåtspapper

gem

1 citron

salt och nymalen peppar

Tillagningsinstruktioner

Bryt av och släng den hårda nedre fjärdedelen av sparrisen och skär resten i lagom stora munsbitar.

Bryt fetaosten i mindre bitar och blanda med sparris, edamame, pesto och buljong.

Fördela blandningen på 4 bakplåtspapper och toppa med fisken. Salta och peppra, vik bakplåtspappret runt fyllningen så att du får ett någorlunda tättslutande paket. Kläm vid behov ihop ändarna med ett par gem. Tillaga fiskpaketen i ugn i 20 minuter i 200 °C.

Servera genast med extra pesto och citronklyftor.

Nästa recept: Hoisinglaserad torskryggfilé
...