You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Laxtartar med avokadokräm och frisé- och gurksallad

Laxtartar med avokadokräm och frisé- och gurksallad

  • Lax
  • Räkor
  • Förrätt
  • Smörrebröd
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skär den rökta laxen och räkorna i mindre bitar. Spara några fina räkor till garneringen. Finhacka rödlök, dill och kapris och blanda samman med dijonsenap, 2 msk olivolja, lax och räkor. Smaka av med lite finrivet skal och saften av ½ citron, nymalen salt och peppar.

Dela och gröp ur avokadon. Mosa den med gaffel och blanda med crème fraiche. Smaka av krämen med finrivet skal och saften av ½ citron, nymalen salt och peppar.

Plocka fina salladsblad och låt det ligga i iskallt vatten i ca 20 min. tills servering. Skär gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär den därefter i mindre tärningar. Blanda samman salladen och smaka av med lite olivolja, citron, nymalen salt och peppar.

Skär av kanterna på brödet och stek det i lite olja tills det är krispigt och fått fin färg.

Lägg tartaren på brödskivorna. Bred försiktigt över avokadokrämen och lägg därefter över de fina krispiga salladsbladen och de skalade räkorna. Garnera med finklippt krasse och dillkvistar.

Nästa recept: Liten grönländsk hälleflundra på spetskål, päron och rostade solroskärnor med bacon och inlagda senapsfrön
...