Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Grönsakerna:
Koka upp ättika, socker och vatten under omrörning i kastrull på spisen. Låt vätskan svalna i kylskåp. Hyvla eller skär grönsakerna så tunt som möjligt och förvara i isvatten. Strax innan servering, låt grönsakerna rinna av i durkslag eller använd salladsslunga, vänd sedan runt i ättikslagen och servera.
Fisken:
Putsa og skär till fiskfiléerna till önskad storlek. Torka dem torra med papper. Salta och vänd filéerna, först i mjöl, sedan uppvispat ägg och slutligen i ströbröd tills det strax är dags at tillaga. Skaka av överflödigt ströbröd och fritera i het olja, ca 175 grader varm, i en stor kastrull. Var noag med att bara fritera några filéer i taget så att inte oljan kallnar eller at det rinner över. Låt rinna av och svalna på papper. Salta de gyllenbruna fiskbitarna innan gästerna ska börja äta.
Potatisen:
Skala den kokta potatisen och blanda med de nymalada lättrostade favoritkryddorna. Servera gärna med lite extra salt.
Yoghurten:
Blanda yoghurten med svartpeppar och servera med fisken, potatisen och grönsakerna. Klipp krasse över och droppa gärna lite citron ovanpå det alra sista.
Recept utveklat av Svenska Junior Kocklandslaget för MSC.