Ingredienser
Tips
Det är en underbar rätt som man aldrig tröttnar på.
Pepparroten framhäver laxens smak och rätten är så vacker med den rosa fisken, de gröna och gula grönsakerna och den snövita såsen.
Tillagningsinstruktioner
Sås:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme utan att ta färg. Rör sedan i mjölet. Rör om tills du har en jämn massa och tillsätt sedan mjölken gradvis under omrörning. Låt såsen koka upp och rör den helt slät och utan klumpar innan du tillsätter mer mjölk. Låt såsen koka försiktigt i ca 5 minuter. Rör om ofta så den inte bränner vid. Krydda såsen med salt och pepparrot och hålla det varmt
- men låt den inte koka. Det påverkar pepparrotsmaken.
Koka vildris enligt anvisningarna på påsen. Gör i ordning purjolöken (använd de mesta av den gröna övre delen) och skär i ringar. Koka dem tills de är mjuka i saltat vatten vänd ned majskorn. Låt dem bli genomvarma och häll av vattnet.
Lägg lite smör i kastrull och vänd ned grönsakerna.
Koka upp 2-3 cm lättsaltat vatten i en bred kastrull. Lägg citronskal, lagerblad och pepparkorn i ett kaffefilter och knyt åt. Lägg kryddblandningen i kastrullen med de frysta laxfiléerna. När vattnet kokar igen sänker du värmen och låter laxen sjuda försiktigt i ca 5 minuter.
Dra sedan kastrullen av spisen, täck och låt laxen dra i
ca 10 minuter eller tills den känns fast. Ta upp laxfiléerna
med en hålslev och lägg upp dem på varma tallrikar med grönsaker och ris bredvid. Häll lite sås över fisken och servera resten till.
Tips
Det är en underbar rätt som man aldrig tröttnar på.
Pepparroten framhäver laxens smak och rätten är så vacker med den rosa fisken, de gröna och gula grönsakerna och den snövita såsen.