Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4
Ingredienser
400 g torskryggfilé av Stillahavstorsk (tinad)
1 broccoli (små buketter) / 400 g sparrisbroccoli
olivolja
salt
2 salladslökar (tunna ringar)
cashewnötter
färsk koriander
lime
Hoisinsås:
3 msk hoisin
1 msk sojasås
1 msk honung
1 msk sesamolja
saft från ½ lime
2 vitlöksklyftor
Tillagningsinstruktioner
Förvärm ugnen till 190 grader.
Blanda alla ingredienser till hoisinsåsen.
Lägg torsken i en ugnsfast form och ringla över såsen så att alla sidor är väl täckta.
Vänd broccolibuketterna/sparrisbroccolin i lite olivolja och salt och lägg dem i formen med torsken eller på en separat plåt.
Baka torsk och broccoli i ugnen i ca 15 minuter.
Toppa med salladslök, hackade cashewnötter, färsk koriander och lite limesaft.
Servera med ris om så önskas.