Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4
Ingredienser
400 g grönländska räkor med skal
500 g färskpotatis
50 g sallad
ängssyra (för garnering)
Avokadokräm:
1½ avokado
½ dl grekisk yoghurt
saft från ½ citron
1 knippe gräslök (spara lite till topping)
1 knippe dill
liten knippe persilja
Tillagningsinstruktioner
Koka potatisen och låt den svalna.
Lägg alla ingredienser till avokadokrämen i en minihackare eller mixer och mixa till en slät och krämig konsistens.
Skala räkorna.
Gör en liten hålighet i potatisen med en sked så att det blir en liten fördjupning.
Lägg upp salladen på ett fat eller en stor tallrik och fördela potatisen ovanpå.
Lägg upp räkorna i potatisen med avokadokräm och toppa med gräslök och ängssyra. Servera med gott bröd om så önskas.