Ingredienser
Tips
Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se
Tillagningsinstruktioner
Skala och hacka vitlök, lök, ingefära, koriander och basilikan med stjälkarna. Banka på citrongräs stjälkarna med knivryggen så att de krossas och skär ner den gröna chilin. Stek allt i kokosoljan. (Smaka på chilin så att den inte är för stark - kan variera från frukt till frukt).
Häll över kokosmjölken och låt det koka i ca 15 min, tillsätt sedan fisksås och limejuice. Skär zucchinin i bitar, dela svampen och lägg i det i curryn, låt koka på svag värme i ca 15-20 min. Red av curryn med maizena.
Smaksätt eventuellt med salt och lite mer fisksås och plocka upp citrongrässtjälkarna.
Koka riset enligt instruktion på förpackningen. Toppa riset med curryn, räkorna, örter, cashewnötter och eventuellt chilipulver.
Recept: Frida Ronge
Foto @ Lennart Weibull
Tips
Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se