You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Fond på räkor, chili och ingefära

Fond på räkor, chili och ingefära

  • Räkor med skal
  • Räkor

Ingredienser

Tips

Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se

Tillagningsinstruktioner

Skala räkorna och spara skalen för sig och räkorna för sig. Skala grönsakerna och löken, skär i mindre bitar.

Värm upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna, löken, riven ingefära, chili, peppar och tomatpurén i 3-4 min på mellanvärme. Häll i räkskalen och fräs i några minuter till. Täck ingredienserna med vattnet och koka försiktigt i 15-20 min.

Sila fonden och reducera vätskan en tredjedel. Smaka av med salt och citronsaft.

Passar även också utmärkt till exempel buljong till nudelsoppa.

Recept: Frida Ronge

Foto: Lennart Weibull

Tips

Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se

Nästa recept: Gratinerade rödspättafiléer med ravioli, keso och spenat
...