Ingredienser
Tips
Receptet innehåller mycket vitlök. Om du inte är så förtjust i smaken kan du självklart använda färre klyftor.
Tillagningsinstruktioner
Skölj fänkålen och dela den i grova bitar. Lägg alla ingredienser (förutom olivoljan) i en matberedare och mixa samman. Tillsätt därefter olivoljan i en tunn stråle. Gratinsmeten ska bli som en tunnare majonnäs. Smaksätt med salt, nymalen peppar och en nypa socker.
Smörj en ugnsfast form rikligt med smör och lägg i torskryggfilén. Salta och peppra på fisken. Häll gratin smeten över så att den täcker fisken ordentligt.
Tillaga i ugn på 250°C i 10-15 minuter tills fisken är tillredd och har fått fin färg.
Garnera med färska dillkvistar och servera med kokt potatis.
Tips
Receptet innehåller mycket vitlök. Om du inte är så förtjust i smaken kan du självklart använda färre klyftor.