Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Skala gurka och skär den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär gurkan i tunna skivor.
Blanda ättika, socker, 3 dl vatten, salt och peppar till en lag. Lägg i gurkan och låt dem stå och dra.
Vänd laxens insida i farinsockret och stek det i smör med sockerblandningen ner tills sockret karamelliserar. Lägg sedan laxen i ugnen ca. 4-5 min. i 170 °C.
Klipp krassen och blanda med crème fraiche, krydda med salt och peppar.
Skiva morötter och palsternacka tunt och skär sedan i ca 1 cm breda band. Dela purjolöken och skölj noggrant. Skär i samma storlek som morötter och palsternacka. Fräs morötter och palsternacka i smör och tillsätt lite vatten. Tillsätt purjolöken och rör om tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med grönsaker, krasse crème och gurkor