You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Farinstekt laxfilé med marinerad gurka och grönsakstagliatelle och krassecrème

Farinstekt laxfilé med marinerad gurka och grönsakstagliatelle och krassecrème

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Filé
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skala gurka och skär den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär gurkan i tunna skivor.

Blanda ättika, socker, 3 dl vatten, salt och peppar till en lag. Lägg i gurkan och låt dem stå och dra.

Vänd laxens insida i farinsockret och stek det i smör med sockerblandningen ner tills sockret karamelliserar. Lägg sedan laxen i ugnen ca. 4-5 min. i 170 °C.

Klipp krassen och blanda med crème fraiche, krydda med salt och peppar.

Skiva morötter och palsternacka tunt och skär sedan i ca 1 cm breda band. Dela purjolöken och skölj noggrant. Skär i samma storlek som morötter och palsternacka. Fräs morötter och palsternacka i smör och tillsätt lite vatten. Tillsätt purjolöken och rör om tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt och peppar.

Servera laxen med grönsaker, krasse crème och gurkor

Nästa recept: Torsk i misomarinad med bönor och sparris
...