Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
1 smördeg
200 g Disko Bay Räkor
400 g ärtor (avfrostade/färska)
saft & skal av 1 citron
3 msk. olivolja
150 g fetaost
3 ägg (kokta, smilande), halverade
1 knippe grön sparris
¼ knippe ärtskott
Tillagningsinstruktioner
Skåra smördegen försiktigt med en kniv ca 2 cm från kanten hela vägen runt. Baka smördegen i ugnen i ca 20–25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Lägg ärtorna i en skål och tillsätt citronsaft och -skal, olivolja, salt och peppar. Blanda väl och mosa ärtorna grovt.
Stek eller grilla den gröna sparrisen i några minuter med lite olivolja och salt.
Häll av vätskan från räkorna.
Fördela ärtmoset på smördegen och smula över fetaosten. Toppa med räkorna, halva ägg, grön sparris och ärtskott.
Servera med en god sallad om så önskas.