You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Smördegsmusslor med räksallad

Smördegsmusslor med räksallad

  • Förrätt
  • Nyår
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Räkor
  • Aptitretare och smårätter
  • Buffet
Tid:ca. 30 min.
Portioner:12
Tid:ca. 30 min.
Portioner:12

Ingredienser

150 g Disko Bay Räkor

3 vårlökar

1 smördeg

1 ägg (för pensling)

 

Räksallad:

100 g skyr/creme fraiche

1 msk srirachasås

1 tsk. Worcestershiresås

saft från ½ citron

½ tsk. rökt paprikapulver

½ tsk sött paprikapulver

salt & peppar

Tillagningsinstruktioner

Förvärm ugnen till 200 grader.

Skär smördegen i 12 cirklar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt med bakplåtspapper.

Vik den nedre delen av varje cirkel över sig själv. Gör försiktiga repor från botten till toppen med en kniv.

Pensla musslorna med ägg och baka dem i ugnen i ca 15 minuter tills de är gyllene och fina.

 

Räksallad:

Blanda gräddfil, sriracha, engelsk sås, citronsaft, paprikapulver samt salt och peppar i en skål.

Grovhacka räkorna och skiva salladslöken tunt. Blanda allt tillsammans med dressingen.

Dela de kylda smördegsmusslorna på mitten och fyll dem med räksalladen.

Nästa recept: Portionsbitar av hälleflundra med spenat, fluffigt potatismos och vitlök
...