Ingredienser
1kg blandade betor
150g Disko Bay Räkor
1 burk gröna linser (240g dränerad vikt)
1 handfull rostade pumpakärnor
½ knippe vattenkrasse
1 ciabattabröd (tillbehör)
Senap/vaniljdressing:
1 msk olivolja/citronolja
2 msk dijonsenap
saft från ½ citron
½ msk honung
½ tsk vaniljpulver
salt & peppar
Tillagningsinstruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Rengör betorna noga och lägg 2–3 st åt sidan. Rosta resten i ugnen i ca 45–60 minuter tills de är mjuka. Skala de råa betorna och skär dem i tunna skivor, eventuellt på en mandolin. Skala de rostade betorna och skär dem i små båtar.
Blanda alla ingredienser till senap/vaniljdressingen.
Lägg alla betorna, de gröna linserna och senap/vaniljdressingen i en skål och blanda väl. Lägg sedan till ca 2/3 av räkorna och vänd dem försiktigt. Toppa med de återstående räkorna, rostade pumpakärnorna och brunnskaren. Servera salladen med läckert bröd eller som tillbehör.