You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Alspånrökta räkor med chutney och hemmagjord majonnäs

Alspånrökta räkor med chutney och hemmagjord majonnäs

  • Räkor
  • Förrätt
  • Sommar
  • Med skal
  • Räkor med skal
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Chutneyn:

Halvera tomaterne, läg på bakplåt och pensla med olja. Baka sedan i ugnen på 70 grader i 20 minuter. Skala och hacka äpplet och sellerin. Hacka de bakade tomaterna och körveln grovt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och citronjuice.

Majonnäsen:

Vispa äggulor, vinäger och salt lätt. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

Räkorna:

Fyll röklådan eller utomhusgrillen med rökspån och tänd på. Kväv elden med locket. Fördela ut de frysta räkorna på gallret när det bildats rejält med rök og låt räkorna dra i röken cirka 15-20 minuter.

Recept utveklat av Svenska Junior Kocklandslaget för MSC.

Nästa recept: Torsk i misomarinad med bönor och sparris
...