You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Alaska pollock i frasig smördeg med basilika och ugnsbakade tomater

Alaska pollock i frasig smördeg med basilika och ugnsbakade tomater

  • Alaska Pollock
  • Huvudrätt
  • Portionsfilé
  • Fisk i ugn
  • Sandwich och wraps
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Dela tomaterna på hälften och strö/häll över timjan, vitlök och olivolja. Ugnsbaka tomaterna/timjan/vitlöksblandningen i 125° C i ca 30 min. Plocka färsk basilika. Skär ut smördegen i 4 bitar och fördela basilika över de 4 degplattorna. Strö över finhackad vitlök, salt och peppar. Lägg på filébitarna av Alaska pollock och packa in fisken med smördegen.

Pensla över ett sammanvispat ägg och baka fiskpaketen i ugnen i 200°C i ca 20-25 min, tills smördegen är frasig och vackert gyllenbrun. Servera med de ugnsbakade tomaterna en grönsallad.

Nästa recept: Mexikanskinspirerad grönsås med räkor, chili och ris
...