You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Äggwraps med räkor, stenbitsrom och gurkkräm

Äggwraps med räkor, stenbitsrom och gurkkräm

  • Räkor
  • Stenbitsrom
  • Kokta och skalade
  • Sommar
  • Rom
  • Huvudrätt
  • Sandwich och wraps
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Värm lite olja i ett stekjärn. Knäck 2 ägg direkt i stekpannan och rör runt lätt så att äggulor och äggvitor blandas. Sänk värmen, vänta ca 2 minuter och vänd äggpannkakan.

Smaksätt med salt och peppar och lägg upp dem på en skärbräd. Gör om det tills du har 4 äggpannkakor.

Fördela räkor och hackad färsk koriander på varje pannkaka (spara 1 msk hackad koriander). Rulla äggkakorna och lägg dem försiktigt i 2.

Vispa samman yoghurt med salt och peppar samt den resterande koriandern. Skala och skär gurkan i små stavar och blanda samman med yoghurt (spara lite av gurkan till garnering). Servera gurkblandningen i en liten skål till äggwrapsen.

Lägg stenbitsrom på äggpannkakorna och garnera med färsk körvel eller andra färska kryddörter och gurkstavar.

Nästa recept: Grönländska räkor och 3 olika dippsåser
...