Ingredienser
Tips
Om du vill servera vitlöksräkorna som lunch eller förrätt kan du hoppa över linserna och istället lägga upp räkorna i separata skålar och servera dem med varm baguette till. Det är lätt, snabbt, nyttigt och elegant. Utsätt aldrig vitlök för stark värme, för om den blir brun smakar den bittert.
Tillagningsinstruktioner
Skölj av linserna väl och koka dem i 5 dl vatten med lagerblad under lock utan salt i 20 min. Krydda med salt, peppar och lägg i hackad salladslök och låt sjuda i ytterligare 5 min. Ta av grytan från värmen och låt den stå med locket på medan du gör vid räkorna.
Om du föredrar gröna bönor, ska de koka i saltat vatten med lagerblad i 3-5 min, tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Häll bort vattnet och håll bönorna varma. Låt räkorna rinna av i en sil och lägg dem i en stor, grund skål som tål mikrovågsugn. De ska ligga i ett ganska tunt lager.
Blanda vin med olja och vitlök och krydda med salt och peppar eller ev. lite Tabasco. Var försiktig med så att det starka inte tar över den fina räksmaken utan bara markerar den. Häll allt över räkorna, täck skålen och placera den i mikron vid 100°C (max 800 W) i exakt en minut.
Tips
Om du vill servera vitlöksräkorna som lunch eller förrätt kan du hoppa över linserna och istället lägga upp räkorna i separata skålar och servera dem med varm baguette till. Det är lätt, snabbt, nyttigt och elegant. Utsätt aldrig vitlök för stark värme, för om den blir brun smakar den bittert.