Ingredienser
400 g Disko Bay Räkor
1 förp. svamp
20 g smör
4 dl bulgur
1 lök
1 lagerblad
6 dl grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
8 körsbärstomater
1 citron
grönsallad
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Skala och skiva champinjonerna. Bryn dem i smör tills de saftar och sänk sedan värmen. Låt dem sjuda tills hälften av vätskan har avdunstat. Smaka av med salt och peppar och håll dem varma.
Häll bulgur i en sil, skölj det väl under kallt och låt den rinna av. Hacka löken och lägg den och bulgur i en kastrull med lagerblad och häll på buljongen. Koka bulgur på låg värme (följ anvisningarna på förpackningen), ta bort lagerbladet och krydda med pressad vitlök och peppar.
Hacka persiljan och blanda den med svampen och deras vätska och de flesta av de avrunna räkorna. Låt grytan stå på mycket svag låga i några minuter tills allt är genomvarmt. Rör om ordentligt men försiktigt då och då och tillsätt lite vitt vin eller grönsaksbuljong om det verkar för torrt.
Häll upp vitlöksbulguren upp i en varm skål och garnera med små bitar tomat och resten av räkorna.
Servera den krispiga salladen med citronklyftor så att alla kan droppa citronsaft på sin portion.