Ingredienser
Tips
Om ni inte gillar kryddstark mat kan du välja tomater med basilika och själv tillsätta vitlök efter smak.
Tillagningsinstruktioner
Gör i ordning alla grönsaker. Skär dem i lika stora ganska stora bitar och klappa dem torra med hushållspapper. Vänd dem ordentligt i olivolja och spred ut dem i botten av en ugnsfast form, helst i bara ett lager. Grilla grönsakerna i en 180°C varm ugn i ca 20 min. Rör om då och då.
Häll tomaterna i en kastrull och tillsätt lök, paprika och buljong. Koka upp buljongen och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och låt det sjuda försiktigt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 190°C. Lägg de frysta rödspättafiléerna i en ugnsfast form och ställ in dem bredvid grönsakerna. Tillaga i 20 minuter.
Strö salt och peppar över grönsakerna, vänd i persilja och servera med rödspättafiléer och tomatsås.
Tips
Om ni inte gillar kryddstark mat kan du välja tomater med basilika och själv tillsätta vitlök efter smak.