Ingredienser
Tips
Detta är en av de bästa, snabbaste och enklaste fiskrätter som finns och som alltid är en säker succé.
Använd eventuellt annan fisk som hälleflundra, gråsej, kummel eller torsk.
Tillagningsinstruktioner
Klappa laxfiléerna torra och strö över lite salt. Skiva purjolök och kinakål i strimlor och koka i 3 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl och lägg ut dem i botten av en låg, ugnsfast form. Placera laxfiléerna ovanpå. Skär dem eventuellt i mindre bitar först.
Blanda alla ingredienserna till såsen och fördela den över laxen och grönsakerna så att allt blir täckt. Sätt in formen övertäckt en 225°C varm ugn och grädda i 20-25 minuter tills allt är mört och ytan har en fin färg.
Servera med ett gott matbröd till.
Tips
Detta är en av de bästa, snabbaste och enklaste fiskrätter som finns och som alltid är en säker succé.
Använd eventuellt annan fisk som hälleflundra, gråsej, kummel eller torsk.