You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Ugnsbakad hälleflundra med pesto

Ugnsbakad hälleflundra med pesto

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Huvudrätt
  • Filé
  • Fisk i ugn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Fördela risblandningen i botten av en låg, bred ugnsfast form. Smörj fiskbitarna med pesto och strö över ett tunt lager ströbröd. Lägg sedan ned fiskbitarna i risblandningen. Smaka av juicen med peppar och häll över risblandningen, inte över fisken.

Sätt in formen utan lock i en 180°C varm ugn i ca 25 minuter eller tills fisken känns fast. Kontrollera att risblandningen inte kokar torr. Servera omedelbart och gärna tillsammans med bröd om ni är mycket hungriga.
 

Nästa recept: Hälleflundrafilé med tomattartar, "underground-puré" och sherrysås
...