You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Tournedos på liten hälleflundra i senapsgrädde

Tournedos på liten hälleflundra i senapsgrädde

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Filé
  • Nyår
Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4

Ingredienser

800 g bitar av liten hälleflundra

2 skalade tomater

1 purjolök

2 msk smör

150 g risnudlar

salt och peppar

2 dl vitt vin

1 msk dijonsenap

1 msk gula senapsfrön

2 dl grädde

2 msk dill

2 msk persilja

Tillagningsinstruktioner

Skala och kärna ur tomaterna och skär i 5 cm strimlor. 

Skär purjolöken i 5 cm strimlor och stek tillsammans med tomaterna i smör. 

Krydda och stek fisken och koka ihop skyn med vin. Tillsätt senap, senapsfrön och grädde. Låt koka ihop lite. Servera med såsen på tallriken. Strö över dill och persilja och lägg upp fisken och grönsakerna i lager (som ett torn). Garnera med friterade risnudlar.

Friterade risnudlar: 
Fritera nudlarna i olja, låt dem rinna av på papper och strö över grovt salt. Servera gärna med pasta.

Nästa recept: Panerad rödspättafilé med potatis och persiljerot
...