Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4
Ingredienser
800 g bitar av liten hälleflundra
2 skalade tomater
1 purjolök
2 msk smör
150 g risnudlar
salt och peppar
2 dl vitt vin
1 msk dijonsenap
1 msk gula senapsfrön
2 dl grädde
2 msk dill
2 msk persilja
Tillagningsinstruktioner
Skala och kärna ur tomaterna och skär i 5 cm strimlor.
Skär purjolöken i 5 cm strimlor och stek tillsammans med tomaterna i smör.
Krydda och stek fisken och koka ihop skyn med vin. Tillsätt senap, senapsfrön och grädde. Låt koka ihop lite. Servera med såsen på tallriken. Strö över dill och persilja och lägg upp fisken och grönsakerna i lager (som ett torn). Garnera med friterade risnudlar.
Friterade risnudlar:
Fritera nudlarna i olja, låt dem rinna av på papper och strö över grovt salt. Servera gärna med pasta.