Ingredienser
350 g Disko Bay Räkor
300 g zucchini
1 lök
1 bifftomat
1 röd paprika
1 röd chili
20 g smör
150 g majskorn
1 vitlöksklyfta
1,5 dl grönsaksbuljong
redning
8 tortillabröd
riven emmentaler
chilisås
peppar
blandad sallad
Tillagningsinstruktioner
Skär zucchini i ca 1 cm stora kuber. Finhacka löken och skiva tomaten och paprikan i tärningar. Ta bort alla vita hinnor och fröna från chilin och skär den i tunna strimlor.
Värm olja eller smör i en kastrull på medelvärme och stek löken tills den är klar och gyllene, men inte brun. Tillsätt sedan alla hackade grönsaker tillsammans med majskorn och vitlök. Fräs allt i några minuter och rör om väl.
Häll i buljongen och låt grönsakerna puttra lite, utan lock i ca 10 minuter tills en del av vätskan har avdunstat. Red som såsen med en redning. Smaka av med peppar eller chilisås och blanda i de avrunna räkorna.
Fördela räkstuvningen på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem sida vid sida i en stor ugnsfast form och strö ost över dem. Sätt in formen i en 200 °C varm ugn tills osten har smält och är gyllenbrun.
Servera tortillas direkt från ugnen med en stor skål med krispig sval sallad. Om du väljer tacoskal så värm dem i ugnen och servera räkstuvningen för sig själv i en varm skål.