You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Torskryggfilé med räkor, grillad sparris och räksmör

Torskryggfilé med räkor, grillad sparris och räksmör

  • Torsk
  • Räkor
  • Förrätt
  • Höst
  • Med skal
  • Ryggfilé
  • Sommar
  • Fisk i ugn
  • Räkor med skal
  • Nyår
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 torskryggfiléer

200 g räkor med skal

1 tsk paprikapulver

1 vitlöksklyfta

150 g smör

2 knippen grön sparris

0,5 knippa dill

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skala räkorna och spara skalen. Blanda skalen med paprika, vitlök och smör samt Salt och peppar till en krämig massa.

Pressa smöret genom en sil. Rulla in smöret i plastfolie och lägg i kylskåpet.

Lägg torsken i en ugnsfast form och krydda med salt. Lägg ugnsfolie över formen och tillaga fisken i 125 °C i ca 25 minuter.

Skölj sparrisen och blanda med olivolja, salt och peppar och grilla dem.

Lägg upp torsken på den grillade sparrisen med räksmöret och garnera med skalade räkor och dill.

Nästa recept: Rökt hälleflundra med kallrökt skinka, färskost och limesyltade rädisor
...