You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Torskrygg med rödbetssallad och körvel

Torskrygg med rödbetssallad och körvel

  • Torsk
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Ryggfilé
  • Nyår
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Stek rödbetor och rödlök i olivolja 5-6 minuter. Tillsätt sedan vatten så att det nätt och jämt täcker och koka/ångkoka rödbetorna under lock tills de är mjuka, ca 45 minuter.

Tillsätt rött vin, ingefära, pepparrot, spiskummin och vitlök. Låt det röda vinet koka in, så att smaken intensifieras. Ju mer vinet får koka in, desto starkare smak blir det. Rödbetor kan, trots syran i vinet, inte kokas bort så koka på bara. Smaken blir bara bättre.

Salta och peppra de tinade bitarna av torskrygg. Rulla in filéerna hårt i plastfolie, och bind ändarna med snöre eller remsor av folie. Ångkoka rullarna eller kokt i vattenbad 20 minuter i 48°C och lägg i isvatten.

Vänd ned den varma rödbetssalsan med mango och körvel.
Smaka av med salt och peppar. Ta bort plastfolien från fiskrullarna och skär till kanterna.

Värm rullarna i ugn i 50°C i ca 4 minuter. 

Servera dem genast med den varma rödbetssalsan.

Nästa recept: Hummercappuccino med kryddörtmarinerade grönländska räkor
...